Bd. Basarabia, Nr 256, incinta Faur, Bucuresti +4021.346.60.30 , +40726.37.57.77 office@netinstal.ro

Noi parametri de test in cablarea structurata

Noi parametri de test in cablarea structurata

instalarea aplicatiilor de PoE precum si pentru cablari din mediile de lucru cu zgomot si interferente electromagnetice. Pana acum acesti parametri se masurau numai in laborator, de astazi puteti testa direct in site folosind analizoarele din seria Versiv, DSX-5000 si DSX-8000. Acesti parametri sunt:

  • DC Resistance Unbalance within a pair
  • DC Resistance Unbalance between pairs
  • TCL (Transverse Conversion Loss)
  • ELTCL (Equal Level Transverse Conversion Transfer Loss)
  • CDNEXT (Common Mode to Differential Mode Near-End Xtalk)
  • CMRL (Common Mode Return Loss)

1. DC Resistance Unbalance
Masoara diferenta de rezistenta dintre cele doua fire ale aceleiasi perechi.  Aceasta este diferita de masuratoarea clasica de Rezistenta realizata de testere care este de fapt masuratoarea de Rezistenta in bucla, cunoscuta ca si DC Loop Resistance, dar adesea abreviat simplu – Rezistenta, cu noile standarde  IEEE 802.3af, IEEE 802.3at sau IEEE 802.3bt. Exemple de astfel de implementari includ telefoane IP, AP wireless, automatizarea cladirilor si dispozitive de securitate precum camere de retea (IP). Dezechilibrul de rezistenta al firelor are ca rezultat dezechilibrul de curent in link-ul de cablare care poate cauza saturatie in sursele de alimentare (PSE). Ca rezultat, este posibil ca acesta sa nu poata furniza puterea, PoE, de care aveti nevoie la consumator (PE). Cu toate acestea, veti gasi cerinta in ANSI / TIA-568-C.2, ISO / IEC 11801:2010 si IEEE. Deci, de ce nicio cerinta de testare in site? Pana acum, nu a existat niciun tester portabil care sa poata face acest lucru, asa ca a ramas doar ca masuratoare de laborator. Astazi nu mai este cazul, cu analizoarele DSX-5000 și DSX-8000 CableAnalyzer care pot testa DC Resistance Unbalance

2. DC Resistance Unbalance intre perechi
Pentru a calcula dezechilibrul de rezistenta DC intre perechi, analizoarele de cablu DSX-5000 și DSX-8000 masoara rezistentele individuale ale fiecarui fir de pereche:  dezechilibrul de rezistenta DC pe fiecare pereche, pentru care trebuie sa va faceti griji. Dezechilibru excesiv de rezistenta DC intre perechi multiple poate de asemenea sa dauneze transmisiei de date si determina ca PoE sa nu mai functioneze. Rezultatul este afisat ca P2P UBL, o abreviere a dezechilibrului intre perechi – Pair to Pair.

3. TCL (Transverse Conversion Loss)
TCL este una dintre cele doua masuratori gasite in ANSI / TIA-568-C.2, ANSI / TIA-1005 si ISO / IEC 11801 Edition 2.2 2011-06. Cealalta este ELTCTL.

Pentru a explica TCL si ELTCTL este important pentru a intelege diferenta dintre semnale de mod comun (neechilibrat) si mod diferențial (echilibrat) ale transmisiei: de zgomot sunt injectate in mod comun in  conductorii aceleiasi perechi.

Atunci cand este injectat zgomot intr-un cablu, o parte din acest semnal de zgomot de mod comun poate fi convertit in mod diferential si poate deveni parte a semnalului retelei Ethernet. Acest fenomen, denumit conversie de mod, este in detrimentul transmisiei Ethernet deoarece poate cauza dezechilibre in semnalul diferential de Ethernet, ceea ce duce la erori potentiale si retransmisii

 

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *