Pentru noi, este esential sa oferim echipamente, solutii si servicii de calitate, in realizarea unor lucrari de retele structurate - Local Area Network
Oferim suport partenerilor sau clientilor nostri in configurarea retelei, dimensionarea rack-urilor sau camerei IT, conform specificatiilor sau/si planurilor intocmite de arhitect.
Inainte de gasirea solutiei potrivite pentru proiectul dvs si de prezentarea ofertei noastre comerciale, vom face o vizita onsite pentru detalii tehnice
Instalam canale de cablu (metalic sau PVC), pentru realizarea traseelor de cablu pentru retele structurate.
Instalam cabluri de cupru si fibra optica in canal metalic (in pardoseala sau suspendat), in canal PVC, in tevi PVC cu scara sau nacela.
Realizam conexiuni la prize si patch panel-uri, pentru cabluri de date multimarca cat 5e, cat 6, cat 6A, cat 7 (Nexans ,3M, Corning, Excel, Legrand) si cabluri de fibra optica prin sudura.
Echipa noastra tehnica asigura instalarea onsite a tuturor modelelor de rack-uri comercializate precum si accesoriile compatibile.
Asiguram servicii de certificare retele structurate cat 5e, cat 6 cat 6A si cat 8 cu raport de performanta pe fiecare link. Utilizam pentru aceasta, analizorul de retea Fluke DSX 8000 Versiv
Furnizarea din stoc sau in termenul de livrare agreat, a echipamentelor conform ofertei prezentate si graficului de livrare convenit
Furnizam si asiguram servicii de instalare a kit-urilor antiseismice “custom made” sau ISOBase pentru protectia rack-urilor in camere IT sau data center.
La cerere asiguram servicii de reconfigurare rack-uri, estetizare patch cord-uri in rack, inlocuire prize in cazul retelelor cu prize RJ11/RJ45.
SISTEME DE CABLARE STRUCTURATA NEXANS
LANmark ™ este solutia Nexans pentru sisteme de cablare structurata. Sistemele de cablare structurata LANmark™ pe cupru ofera o gama completa de conectori RJ45, prize, cabluri, patch panel-uri, patch cord-uri si accesorii, conform urmatoarelor clase si standarde:
Echipamente disponibile:
Pentru toate echipamentele furnizate, Nexans ofera certificate de conformitate si garantie 25 de ani pentru retelele LAN si data center instalate cu conditia ca toate elementele retelei (cabluri, conectica, hardware) sa fie din gama LANmark.
Pentru mai multe detalii va rugam sa rasfoiti Catalogul Nexans
SISTEME DE CABLARE STRUCTURATA CORNING
SISTEME DE CABLARE STRUCTURATA CORNINGFuturecom™ este solutia Corning pentru sisteme de cablare structurata. Sistemele de cablare structurata Futurecom™ pe cupru ofera o gama completa de conectori RJ45, prize, cabluri, patch panel-uri, patch cord-uri si accesorii.
Echipamente disponibile:
Performanta sistemelelor de cablare Futurecom a fost certificata de catre un organism independent de testare. Corning, impreuna cu instalatorii sai certificati, ofera o garantie de 25 de ani pentru retelele LAN si data center instalate, cu conditia ca toate elementele retelei (cabluri, conectica, hardware) sa fie Corning.
Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati pagina producatorului Corning
Oferim cea mai variata gama de echipamente si materiale pentru domeniul retelelor voce-date precum si servicii de configurare, instalare si service.
Suport gratuit in configurarea retelei si alegerea celei mai bune solutii, in conformitate cu solicitarile beneficiarului.
Realizarea unei oferte conform cerintelor, in cel mai scurt timp posibil
Pe site-ul nostru de vanzari online, aveti la dispozitie o gama foarte variata de echipamente, accesoriile compatibile, documentatia aferenta precum si stocul.
Asiguram instalare conform standardelor si garantie, datorita certificarilor detinute in gamele de echipamente Nexans, 3M si Excel
Datorita experientei acumulate in mai bine de 15 ani de munca, echipa noastra garanteaza executia conform ultimelor standarde nationale si internationale.
Datorita utilizarii unor marci de prestigiu, putem asigura clientilor nostri 25 de ani garantie de executie corecta pentru retelele LAN.
Asiguram furnizarea si instalarea sistemelor antiseismice “custom made” si ISO Base, pentru protectia rack-urilor din reteaua LAN sau data center
PROCESUL DE CABLARE STRUCTURATA
Cablarea structurata este realizata conform standardului de calitate specific -ISO/IEC 11801
Procesul de implementare a unei retele structurate pleaca de la necesitatile actuale si de perspectiva ale companiei. Se stabileste numarul de porturi necesare pe fiecare post lucru precum si nivelul de performanta al retelei. De asemenea se dimensioneaza camera IT in functie de numarul de rack-uri necesare, sistemul de climatizare, caile de acees pentru providerii de servicii precum si nivelul pardoselii flotante din camera IT ( minim 25cm)
La solicitarea beneficiarului, se poate realiza patch-ingul la rack precum si instalarea activelor din retea. In cazul retelelor cablate full fiecare port de LAN va avea corespondent un port de switch. In acest caz cablarea cu patch cord-uri se poate face port la port si se pot utiliza patch corduri mai scurte( 0.25 m).
In aceasta faza se configureaza toate posturile de lucru care au nevoie de conexiune LAN, se schiteaza pe planuri pozitia canalelor de cablu, se stabilesc intercomuinicatiile cupru si fibra intre etaje, respectiv cladiri, distributia rack-urilor in camera IT sau datacenter. Se numeroteaza cablurile pe plan pe fiecare nivel avand ca reper, jumatatea cladirii sau diagonala in functie de amplasamentul camerei IT. In general cablurile se numeroteaza de la 1 …la 1000, in functie de numarul acestora/etaj. Daca data center-ul este comun pentru mai multe etaje se poate proceda la folosirea aceleiasi numerotatii dar se vor colora diferit etichetele la priza sau patchpanel.
Ultima etapa din procesul de realizare a unei retele structurate este cablarea birourilor si instalarea echipamentelor IT( calculatoare, laptopuri , telefoane , imprimante, imprimante de retea, acces pointuri). De asemenea se pot instala daca este cazul, videoproiectoare, smart TV … etc.
Inainte de a incepe instalarea cablurilor, se vor realiza traseele de canal de cablu (metalic sau PVC) atat in spatiul de lucru cat si in camera IT. Ca regula in realizarea retelelor structurate in cladiri cu pardoseala flotanta, la fiecare pozitie de doza de pardoseala se va lasa o rezerva de minim 1,5/ 2m pentru a avea posibilitatea de mutare a dozei in functie de mobilier. La rack, de asemenea se va lasa o rezerva pentru aranjarea corecta a cablurilor in pardoseala flotanta. Manunchiurile de cabluri vor fi aduse in camera IT in asa fel incat ordinea de urcare in rack sa fie respectata dupa regula primul patch panel/ ultimul manunchi pe verticala rack-ului
Dupa instalarea cablurilor se va proceda la conectarea acestora la prize si la patch panel-uri. Se verifica daca la prize, reperele corespund fiecarei pozitii dupa plan iar la patch panel se verifica dupa pozitionarea cablurilor in patch panel-uri, corectitudinea numarului fiecarui cablu pe pozitia respectiva. Odata conexiunile realizate, cablurile vor fi pozitionate in prize si patch panel-uri iar acestea vor fi etichetate. Dupa etichetare, se trece la verificarea de performanta a circuitelor. Rezultatele testarii se vor transmite beneficiarului in format electronic.
Sfaturi utile
Deoarece procesul de implementare a unei retele structurate in viitorul sediu, este un mister pentru foarte multi manageri IT, raspunsurile de la cele cateva intrebari de mai jos ar putea fi un punct de pornire in lungul drum de realizarea unei retele care sa isi faca bine treaba pentru care a fost destinata, dar de care, dupa scurt timp, sa uiti ca exista.
Intrebari frecvente
Reteaua structurata este o retea de cabluri de date in care orice circuit poate fi folosit in orice aplicatie, avand caracteristici identice.
Reteaua structurata se instaleaza in functie de performantele necesare functionarii corecte a aplicatiilor si softurilor instalate pe computere sau laptopuri. In general pentru a economisi bani pe termen lung, se instaleaza in locatie cel mai bun cablu la momentul respectiv iar conectica, se foloseste cea care asigura nivelul de performanta solicitat de beneficiar. Daca dupa cativa ani, creste nivelul necesar al performantei retelei, se inlocuiesc doar conectorii din capetele cablurilor si problema este rezolvata.
Cu echipamente de performanta, media unui link de retea structurata este undeva intre 40/55 euro fara TVA
Marea majoritate a clientilor nostri au instalat retele cu doua circuite /post de lucru. Exceptie fac posturile unde necesitatile de comunicatii sunt mai mari (secretariat, receptii). La posturile de lucru cu mai mult de 4 oameni, se practica pastrarea unei rezerve de 2 cabluri pentru utilizari ulterioare sau pentru situatii cand se defecteaza un circuit. De asemenea se tine cont de eventualele extensii de mobilier, acolo unde este posibil acest lucru.
In principiu da, dar nu este recomandat din urmatoarele motive:
– fiecare componenta a circuitului (cablu, conectori, priza, patch panel, patch cord-uri) are in functie de producator, anumite caracteristici. Toate pierderile insumate pe un circuit care utilizaeza companente multimarca, pot depasi standardele si circuitul respectiv nu va trece testul de performanta obligatoriu la terminarea fiecarei lucrari.
– producatorii nu acorda garantie de 25 de ani, decat in cazul in care toate componentele sistemului sunt din aceeasi gama.
Varianta 1 – cu switch-uri de 48 porturi intercalate cu patch panel-urile de voce date:
– cu parch cord-uri scurte (50cm) si patch guid-uri orizontale – 292 de cabluri
– cu patch cord-uri scurte (25cm) si fara ghidaje orizontale – 500 de cabluri
Varianta 2 – cu activele neintercalate si patchcord-uri cu lungime variabila – max 10 patch panel-uri – 244 de cabluri
Va rugam sa ne contactati pentru stabilirea unei vizite in locatie
Contactati-ne acum